BERI.CO.MAX V2 je mašina za skidanje izolacije na velikim kablovima I namenjena je za obradu koaksijalnih i visokonaponskih kablova od oko 1,0mm (0.04”) do 24,0mm (0.95”) (glava tipa K2) i za dužinu skidanja izolacije do 100,0mm (3.94”). Ova mašina omogućava radni opseg koji je do sada jedinstven.

BERI.CO.MAX V2 – skidanje izolacije korugovanih koaksijalnih kablova i koaksijalnih kablova. Glava tipa K2 koristi glavu za skidanje izolacije sa 4 noža, gde su svi noževi na istoj liniji rezanja za tačan isečak pod pravim uglom. Sa ovom glavom moguće je skinuti izolaciju:

  • Korugovanim koaksijalnim kablovima
  • “Sucoform” kablovima

BERI.CO.MAX V2 – Dizajniran za visokonaponske kablove

BERI.CO.CUT V2 je posebno dizajniran za obradu viskonaponskih kablova. HV kablovi su postali važna aplikacija za skidanja izolacije. Molimo Vas da proverite našu specijalnu HV kablovsku uslugu za Vas. Proteklih godina smo obradili preko 200 različitih tipova visokonaponskih kablova.

Send inquiry


AM.STRIP.1

Univerzalna polu-automatska mašina za skidanje izolacije s ciljem ekonomične proizvodnje malih do srednjih serija. Upotreba specifičnih noževa ovisno o kablu koji se obrađuje omogućuje obradu skoro svih standardnih kablova. Stroj može da obrađuje okrugle kablove vanjskog prečnika od 0,5 do 15 mm, flat kablovi širine do 20 mm. Maksimalna dužina potpunog skidanja iznosi 65 mm, dok za delimično iznosi 250 mm.

Pošalji upit


AM.STRIP2, AM.STRIP.2V i AM.STRIP.2/35

Navedene mašine su univerzalne polu-automatske mašine za skidanje izolacije malih do srednjih serija. Upotreba specifičnih noževa ovisno o kablu koji se obrađuje te omogućuje obradu skoro svih standardnih kablova. Upotrebom specijalnih noževa (prizma), mašina se automatski prilagodi iz standardnih postavki na drugi prečnik do 6 mm2 (ovisno o kablu). U ograničenom rasponu, i manjim serijama mašine se može koristiti za rezanje na duljinu. AM.STRIP2 – obrada okruglog kabla vanjskog prečnika mera 1,0 – 25 mm, flat kabel širina do 35 mm, maksimalna dužina potpunog skidanja iznosi do 120 mm, a za delimično skidanje iznosi do 450 mm.

Pošalji upit


AM.STRIP.500, 700 i 1000

AM.STRIP.500 je pneumatska, polu-automatska mašina za skidanje izolacije za industrijsko umetanje košuljica kabla do 30 mm vanjskog prečnika (standard) i dužine skidanja od 500 mm. Za dužinu košuljica koje premašuju pomenute dimenzije dostupne su AM.STRIP.750 i AM.STRIP.1000 mašine. Za kablove maksimalne dimenzije vanjskog prečnika od 10 mm i veće dužine skidanja preporučamo AM.STRIP – mašine u specijalnoj verziji sa manjim dugim cilindrom. U slučaju većih dužina skidanja potrebno je napraviti testove.

Pošalji upit


AM.STRIP.015

Pneumatska mašina za skidanje izolacije AM.STRIP.015 posebno je razvijena za teško obradivu izolaciju. Sa V noževima koji se upotrebljavaju u standardnoj verziji, sve uobičajne izolacije na kablovima se mogu obraditi optimalno. Specijalni noževi se mogu montirati za teže obradivu izolaciju kao što je teflon, silikon, neopren i slično. Mašina može da obrađuje i okrugli kabel vanjskog prečnika do 5 mm, prečnik provodnika od 0,15 do 4,0 mm2 i flat kablove širine 8 mm. Dužina skidanja iznosi od 1,5 do 15 mm, dok je dužina umetanja 9,0 mm + dužina skidanja.

Pošalji upit


AM.ALL.ROUND

Sa ovom mašinom možete jednostavno i praktično obaviti poslove preciznog skidanja na kablovima i ovisno o teksturi na koaksijalnim kablovima. Bez većih teškoća možete da skidate ekstremno teško obradivu izolaciju, koju do sad niste mogli ili ste ju bili u mogućnosti samo nedovoljno obraditi. Mašina obrađuje okrugle kablove vanjskog prečnika 2,0 – 24 mm, dužina skidanja (potpuno) iznosi 5 – 160 mm.

Pošalji upit


ELMA.STRIP.020

ELMA.STRIP.020 je brza i snažna mašina za skidanje izolacije sa vremenom obrade od samo 0,8 sec, za obradu jednojezgrenih i višejezgrenih kablova. Proces skidanja je pokrenut umetanjem kabla kojeg želite obraditi u mašinu, koji se zatim obrađuje unutar vremena obrade. Glava za skidanje je dizajnirana na takav način da se noževi pomiču jedni prema drugima obezbeđujući visok kvalitet skidanja. Mogućnost obrade okruglog kabla vanjskog prečnika 0,5 – 8 mm, flat kabel do 10 mm širine, dužina skidanja 1,5 – 20 mm.

Pošalji upit


AW.TWIST.15

Namjena ove mašine je skidanje i ispreplitanje kablova prečnika 0.03 mm2 do 4 mm2 ili 4.5 mm vanjskog prečnika (ovisno o svojstvima izolacije). Dužina skidanja izolacije iznosi 1,5 do 15 mm.

Pošalji upit